IT-ul & Boala Parkinson

Ar putea inteligența artificială să găsească un remediu pentru Parkinson?
Parkinson UK au anunțat un nou parteneriat cu experții în inteligența artificială BenevolentAI. Pentru a sărbători, ne uităm la modul în care tehnologia ajută cercetătorii să găsească noi și mai bune tratamente și să descopere mai multe despre acest proiect inteligent de cercetare.

Tehnologia schimbă modul în care facem cercetări în domeniul Parkinson. Progresele in tehnologia de scanare a creierului ajuta cercetatorii sa vada in interiorul creierului uman viu cu tot mai mare detaliu, in timp ce imbunatatirile in detectarea chimice sunt inchiderea diferentei pe teste de diagnosticare definitiv si masuratori eficiente pentru Parkinsons.

Dar progresele tehnologice nu se limitează la laboratoarele științifice, astăzi în buzunarele a peste 40% din populația adultă globală este un mini-calculator.

Dispozitivele noastre mobile au parcurs un drum lung în ultimele decenii și nu se mai limitează la pur și simplu efectuarea de apeluri telefonice, trimiterea mesajelor și redarea unui joc de șarpe.

Un telefon inteligent în 2018 are toți senzorii necesari pentru a detecta modificările schimbărilor subtile în mișcare, voce și chiar somn – care pot fi toate afectate de Parkinson. Și, așa cum se pretinde că mai mulți oameni dețin acum un dispozitiv mobil decât o periuță de dinți, cercetătorii pun această tehnologie omniprezentă în utilizare.

Măsurarea Parkinson-ului cu ajutorul tehnologiei
Măsurarea Parkinson este o barieră majoră în studiile clinice care testează noi tratamente care încearcă să încetinească, să oprească sau să inverseze starea. Utilizarea tehnologiei în cercetare reprezintă o oportunitate imensă de a dezvolta modalități mai bune de monitorizare a Parkinson mult mai obiectiv.

În 2017, o aplicație Android, numită CloudUPDRS, a făcut titlurile cu promisiunea de a face simptomele mai ușor de urmărit și de posibilitatea de a semnala probleme mai devreme decât ar putea fi identificate prin tehnicile de diagnosticare actuale. În timp ce numele aplicației poate să nu sune așa de bine, rezultă din evaluarea specifică a Parkinson a simptomelor motorii și nemotorilor – Scala de evaluare a bolii unificate a Parkinsonului.

Aplicația CloudUPDRS colectează măsuri fizice utilizând senzorii telefonului. De exemplu, solicitând utilizatorului să țină telefonul plat în mâna senzorilor, poate măsura prezența unui tremur sau prin alunecarea telefonului într-un buzunar din spate, o evaluare a mersului poate fi generată pe măsură ce cineva merge pe jos. Apoi, există sarcini pe dispozitiv în sine, cum ar fi testele pe ecran, precum și chestionare simple care colectează date de autoevaluare, replicând modul în care un specialist ar evalua simptomele non-motorii ale Parkinson în domenii precum starea de spirit, anxietatea și memoria.

Beneficiul aplicației este că evaluările se pot face fără prezența unui specialist, tot ce este necesar este un dispozitiv compatibil cu tehnologia potrivită înăuntru. Aceasta înseamnă că evaluările se pot face de mai multe ori, chiar și acasă, pentru a obține o imagine mai cuprinzătoare a simptomelor individului decât poate fi obținută printr-o singură evaluare a unui focar cu un specialist.

De la lansarea CloudUPDRS, alți cercetători au dezvoltat aplicații pentru a măsura parametrii Parkinson, aceste aplicații pot chiar permite detectarea simptomelor înainte de diagnosticare.

Participantii la studiul Oxford Parkinson Disease Center pot recunoaste aplicatia in acest film de cand directorul nostru de cercetare a luat parte la un studiu de cercetare.

Și dacă doriți să vedeți acest tip de aplicație în acțiune și sunteți un utilizator de telefon inteligent Android sau Window cu vârsta cuprinsă între 40-90 de ani, există chiar și posibilitatea de a participa la cercetări similare din confortul propriei case.

Profesor K Ray Chaudhuri și echipa sa de cercetare sprijină investigarea capacității aplicației i-PROGNOSIS de a asista la depistarea precoce a bolii Parkinson. Puteți să faceți clic aici pentru a afla mai multe despre studiul i-PROGNOSIS pe site-ul Parkinson din Regatul Unit sau pentru a căuta o oportunitate locală de a participa la cercetare pe site-ul nostru:

Dispozitive portabile și spații inteligente
Utilizarea tehnologiei pentru măsurarea Parkinsons nu se încheie cu aplicațiile mobile, iar studiile folosesc din ce în ce mai mult tehnologia purtătoare pentru a colecta date suplimentare. În 2014, Fundația Michael J. Fox a lansat studiul Parkinson @ Home, care a implicat utilizarea unui smartwatch și a aplicației Fox Wearable Companion, dezvoltată de Intel. Aplicația interactivă a permis utilizatorilor să transmită date, inclusiv niveluri de activitate, tremor și mișcări în timpul somnului, de la smartwatch la telefonul smartphone. Participantii au fost, de asemenea, posibilitatea de a stabili memento memento-uri, inregistrarea luand medicamente si simptome de rata, cum ar fi tremor, diskinezie si rigiditate, in cadrul app.

În 2016, Pfizer și IBM au luat acest lucru și mai mult cu lansarea unui nou proiect de cercetare intitulat BlueSky. Scopul a fost de a crea un spațiu de locuit cu sute de senzori și dispozitive mobile diferite pentru a colecta în timp real informații despre simptomele Parkinson care ar putea fi folosite de cercetători și medici.

Dar asta nu este totul, cercetatorii spera, de asemenea, sa gaseasca conexiuni intre simptome si alti factori, cum ar fi momentul de medicatie, care ar putea fi folosite pentru a imbunatati studiile clinice in Parkinsons. Pentru a face acest lucru, proiectul se va extinde în lumea inteligenței artificiale, utilizând platforma de învățare a mașinilor IBM, Watson.

O revoluție artificială
Cu toate că progresele în ceea ce privește măsurarea și monitorizarea bolii Parkinson vor schimba, fără îndoială, cercetarea spre bine, unele dintre cele mai recente progrese tehnologice au o calitate mai futuristă. Inteligența artificială este prezentată ca parte a celei de-a patra revoluții industriale. Și, la fel ca revoluțiile industriale care au avut loc înainte de introducerea puterii de aburi, a producției de masă și a automatizării, începe să modeleze toate aspectele lumii noastre, inclusiv îngrijirea sănătății.

Deci, ce anume este inteligența artificială? Inteligența artificială (sau AI) se referă la un sistem sau un program informatic care demonstrează cel puțin unele comportamente asociate inteligenței umane. Aceasta ar putea include planificarea, învățarea, raționamentul, rezolvarea problemelor, înțelegerea, inteligența socială sau creativitatea.

Mașinile cu capabilități de inteligență artificială sunt construite pentru o serie de scopuri, de exemplu pentru a învinge concurenții în șah și Go – un joc de strategie popular în Japonia – sau pentru a pilota autoturisme autonome. Putem chiar să vedem arbitrii AI în Jocurile Olimpice de vară pentru 2020 în Toyoko, deoarece Fujitsu dezvoltă software care utilizează date de la senzori 3D pentru a marca evenimentele de gimnastică, iar forțele de poliție deja utilizează AI pentru a prezice când și unde va exista criminalitatea. Dar, în timp ce toate aceste utilizări au valoare și merit, unele dintre cele mai convingătoare aplicații ale AI sunt în biologie, unde această tehnologie contribuie la combaterea condițiilor și bolilor umane.

Astăzi, programele AI sunt construite pentru a analiza date medicale complexe și imagini pentru a căuta semne de cancer, a prezice când cineva este cel mai probabil să aibă un atac de cord sau accident vascular cerebral și chiar să recomande tratamente. Aceste aplicații au potențialul de a îmbunătăți modul în care diagnosticăm, prezicem și gestionăm condițiile de sănătate cu tratamentele disponibile în prezent. In plus, si poate mai incitant, AI poate da o mana pentru a imbunatati studiile clinice si pentru a accelera dezvoltarea de noi medicamente si tratamente mai bune.

AI binefăcător?
Abordarea tradițională de a dezvolta tratamente noi și mai bune pentru orice afecțiune este costisitoare și de multe ori durează decenii pentru a obține un nou medicament persoanelor care au nevoie de ele. Dar acum Parkinson’s din Marea Britanie are un nou parteneriat cu o companie britanică de inteligență artificială, BenevolentAI, pentru a încerca ceva nou – pentru a vedea dacă AI poate debloca masele de date existente în cercetare pentru a furniza noi terapii mai rapid.

O abordare pentru a accelera descoperirea de droguri este de a căuta medicamente care tratează mai mult de o boală – de exemplu, aspirina, care a fost inițial dezvoltată pentru a trata durerea, poate fi acum folosită și pentru a vă subțiri sângele. Repetarea unui medicament pentru tratarea altei tulburări este mai ieftină, deoarece economisește costurile dezvoltării medicamentului. Și deoarece sa demonstrat deja că este sigur în oameni, medicamentul poate fi testat imediat persoanelor afectate de Parkinson, economisind timp. Puteți citi mai multe despre repurpionarea medicamentului într-o postare anterioară pe blog.

Medicamentele care pot avea potențialul de a fi repoziționate pentru Parkinson pot fi identificate în mai multe moduri. În primul rând, putem privi înapoi prin bazele de date pentru pacienți pentru a vedea dacă persoanele tratate pentru utilizarea medicală inițială a medicamentului au o incidență mai mică a afecțiunii.

Marea Britanie Clinical Practice Cercetare Datalink (CPRD) este una dintre cele mai extinse baze de date legat GP in Europa si include peste 14 milioane de vieti pacient, cu peste 7 milioane de pacienti in prezent inregistrate si active. Prima utilizare a CPRD în cercetarea Parkinson a demonstrat că persoanele care au utilizat regulat medicamentul anti-inflamator ibuprofen au avut o incidență mai scăzută a afecțiunii. Din păcate, ibuprofenul nu este adecvat pentru repopulare datorită efectelor secundare pe care le poate avea pe termen lung. Dar din moment ce acest succes, datele pacienților au fost folosite în acest mod pentru a identifica alte medicamente cu potențial de protecție, cum ar fi medicamentul de reducere a tensiunii arteriale, isradipina, care este în prezent testat în Parkinson și clasa antigripal antidiabetică a glitazonei include pioglitazona de droguri.

Aceste medicamente au fost toate identificate de oameni folosind metode numite “miniere de date bazate pe ipoteze”, care, din păcate, consumă mult timp. Dar, probabil, cu acces la aceleași date AI ar putea face treaba mai repede. Tehnicile de învățare a mașinilor ar putea fi folosite pentru a examina sistematic bibliotecile mari ale medicamentelor diferite în căutarea altor medicamente care ar putea fi repurtate și, de asemenea, să identifice modul în care acestea funcționează – informații care pot fi utilizate pentru a dezvolta alte medicamente care funcționează într-un mod similar.

O altă modalitate de a identifica medicamentele cu potențial neexploatat este utilizarea cunoștințelor noastre ample despre modul în care funcționează diferite medicamente, alături de înțelegerea noastră cu privire la modul în care celulele creierului sunt afectate. De exemplu, stim Parkinsons compromisuri multe părți diferite ale celulei – inclusiv bateriile și sistemele de eliminare a deșeurilor – în cele din urmă duce la moartea celulelor, dar un AI ar putea fi în măsură să găsească medicamente care corectează sau anulează aceste afectează. În mod similar, știm că schimbările anumitor gene pot schimba modul în care celulele creierului funcționează și cresc riscul dezvoltării afecțiunii, dar unele medicamente pot să contracareze aceste schimbări și să reducă riscul.

Această utilizare unică a AI va spori capacitatea noastră de a debloca datele existente pentru a identifica noi tratamente Parkinson. Și beneficiile vor fi sporite în continuare alături de alte tehnologii care ne permit să colectăm informații mai detaliate despre modul în care Parkinson afectează persoanele pe o bază zilnică și cum răspund la tratamentele din studiile clinice.

Tehnologie pentru îmbunătățirea vieții
In timp ce cercetatorii folosesc tehnologia pentru a prezice, detecta si masura Parkinsons, si pentru a accelera livrarea unor tratamente noi si mai bune, tehnologia incepe sa faca viata mai usoara cu conditia.

În ultimul an, am văzut multe întrebări despre aplicații și dispozitive care cresc semnificativ. O căutare rapidă pe internet va afișa multe rezultate promițătoare, dintr-un ceas care reduce tremurul la aplicații care vă ajută să luați medicamentele la timp și oamenii vor să ajute la sortarea speranței de la hype. Așadar, ne alăturăm echipei noastre Mobile Health pentru a crea o bibliotecă de aplicații și dispozitive de îngrijire a sănătății și îngrijire a persoanelor cu Parkinson tratate cu ajutorul celor cu această afecțiune.

Deci, în acest an, dacă participați la cercetare sau căutați un instrument pentru a vă controla mai bine simptomele, este probabil ca tehnologia să joace un rol important. Și, pe măsură ce ne apropiem de tratamente noi și mai bune, este foarte posibil ca tehnologia din buzunarul din spate să fie răspunsul la un remediu.

În același timp, automatizarea tehnicilor biologice de bază accelerează căutarea de noi și mai bune tratamente pentru medicamente, iar tehnologia a redus timpul necesar pentru a secvența ADN-ului persoanelor de la 13 ani în 2003, până la un pic peste o zi în 2015, la o oră de astăzi.

În ultimul an, am văzut multe întrebări despre aplicații și dispozitive care cresc semnificativ. O căutare rapidă pe internet va afișa multe rezultate promițătoare, dintr-un ceas care reduce tremurul la aplicații care vă ajută să luați medicamentele la timp și oamenii vor să ajute la sortarea speranței de la hype. Așadar, ne alăturăm echipei noastre Mobile Health pentru a crea o bibliotecă de aplicații și dispozitive de îngrijire a sănătății și îngrijire a persoanelor cu Parkinson tratate cu ajutor.

Traducere automata dupa articol original:
Articol original

Lasă un răspuns