Îmbunătățiri de până la 13% UPDRS

MOLECULA NATURALA N-ACETILCISTEINĂ (NAC)

îmbunătățiri de până la 13% UPDRS

Molecula naturala, n-acetilcisteină (NAC), cu efecte antioxidante puternice, prezintă un beneficiu potențial ca parte a managementului pentru pacienții cu boala Parkinson, potrivit unui studiu publicat in revista PLOS ONE. Combinând atât evaluări clinice ale aptitudinilor mentale și fizice ale pacientului cât și studii de imagistica a creierului care urmărește nivelurile de dopamină, medicii de la Departamentele de Medicina Integrativa, Neurologie, si Radiologie, de la Universitatea Thomas Jefferson a arătat că pacienții care au primit NAC au prezentat îmbunătățiri la ambele aspecte.

Tratamentele actuale pentru boala Parkinson sunt în general limitate la înlocuirea temporară a dopaminei în creier, precum si unele medicamente concepute pentru a încetini progresia procesului bolii. Recent, cercetătorii au arătat ca stresul oxidativ in creier poate juca un rol critic in procesul de boala Parkinson, și că acest stres scade, de asemenea, nivelurile de glutation, o substanță chimica produsa de creier pentru a contracara stresul oxidativ. Studiile in celulele creierului au arătat ca NAC ajuta la reducerea daunelor oxidative a neuronilor, ajutând restabilirea nivelurilor de glutation antioxidante. NAC este un supliment oral care pot fi obținute la cele mai multe magazine de nutriție, și, de asemenea, în mod interesant vine într-o formă intravenoasă, care este folosit pentru a proteja ficatul in caz de supradozaj acetaminofen.

“Acest studiu releva o potențială nouă cale noua pentru pacienților cu boala Parkinson si arata ca n-acetilcisteina poate avea un efect unic fiziologic care alterează procesul de boala si permite neuronilor dopaminergici să recupereze o anumită funcție”, a declarat autorul principal al studiului Daniel Monti, MD, MBA, director al Centrului de Myrna Brind Medicina Integrativa, si Centrul Brind-Marcus de Medicina Integrative la Universitatea Thomas Jefferson.

In acest studiu, pacienții cu Parkinson care au continuat standardul actual de tratament de îngrijire, au fost plasate în două grupuri. Primul grup a primit o combinație de orală sau intravenoasă (IV) NAC timp de trei luni. Acești pacienți au primit 50 mg / kg, NAC intravenos o dată pe săptămână și 600mg NAC oral 2x pe zi, în zilele non-IV. Al doilea grup, pacienții de control, a primit doar standardul lor de ingrijire pentru tratamentul Parkinson. Pacienții au fost evaluați inițial, înainte de a începe NAC și apoi, după trei luni de la primirea NAC, în timp ce pacienții de control au fost pur și simplu evaluați inițial și trei luni mai târziu. Evaluarea a constat în măsurări clinice standard, cum ar fi Scala unificată de evaluare a stadiului bolii Parkinson (UPDRS). Această scală reprezintă o evaluare efectuată de medici pentru determinarea stadiului bolii, si o scanare a creierului prin imagistica DATSCAN SPECT, care măsoară cantitatea de transportor de dopamina din ganglionilor bazali, zona cea mai afectată de procesul de boala Parkinson. În comparație cu pacienții martor, pacienții care au primit NAC au prezentat îmbunătățiri ale scorului UPDRS de aproximativ 13%

Articol original: https://www.sciencedaily.com/releases/2016/06/160616141630.htm?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+sciencedaily%2Fmind_brain%2Fparkinsons+%28Parkinson%27s+News+–+ScienceDaily%29

Google Traducere pentru companii:Translator ToolkitInstrumentul de traducere a site-urilor webGlobal Market Finder

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *