Monthly Archives: aprilie 2017

11 aprilie în avans

„Ziua Internațională de Luptă Împotriva Bolii Parkinson” a fost marcată, ieri (04 aprilie 2017) după-amiază, începând cu ora 15:00, în centrul municipiului Deva. Pe platoul din fața Casei de Cultură, în spatele statuii ecvestre a Regelui Decebal, a fost instalat un cort în incinta căruia au fost expuse fotografii și picturi, realizate de doi artiști suferinzi de această maladie. Trecătorii au putut să le admire, dar și să le cumpere, expoziția fiind una cu vânzare. De asemenea, s-au împărțit pliante ce conțineau informații despre boala Parkinson și s-au lansat în aer lampioane.

Cu toate că, vremea nu a fost favorabilă și a plouat, reprezentanții Asociației „AntiParkinson” Deva au marcat „Ziua Internațională de Luptă Împotriva Bolii Parkinson”, printr-o expoziție cu vânzare de fotografii și picturi, în centrul reședinței județului. „Fotografiile aparțin lui Albert Horopciuc, din Hunedoara, iar picturile au fost realizate de un domn din Suceava, Ștefan Danilevici sau „pictorul de crizanteme”, cum i se mai spune acestuia. „Ziua Internațională de Luptă Împotriva Bolii Parkinson” este sărbătorită, pe întreg mapamondul, în 11 aprilie, însă, noi o marcăm în avans întrucât, în perioada respectivă, voi fi prezent la București, la o masă rotundă, la care vor participa reprezentanți ai Ministerului Sănătății, ai Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, deputați și senatori. În cadrul evenimentului, se va dezbate viitorul bolii Parkinson, cum trebuie gestionată această maladie și, poate, se va și un leac. Am ținut neapărat să marcăm această sărbătoare la Deva, orașul meu natal și cel în care a fost înființată asociația noastră, în urmă cu 11 ani, și ne rugăm să iasă soarele”, a declarat Dan Răican, președintele Asociației „AntiParkinson” Deva.
Devenii care au văzut fotografiile și picturile expuse s-au arătat impresionați de acestea. Oamenii care s-au oprit la cortul amplasat în centrul Devei au primit și pliante informative, realizate cu sprijinul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara.

SERVUS Hunedoara