Monthly Archives: octombrie 2015

Potential Nou Tratament in Boala Parkinson

Oamenii de știință de la Universitatea Tehnologică Nanyang din Singapore (Singapore NTU) și McLean Hospital si Harvard Medical School din Statele Unite au descoperit ca medicamente anti-malarie existente ar putea fi un potențial tratament pentru boala Parkinson.
Boala Parkinson este una dintre cele mai comune afecțiuni neurodegenerative in Singapore. Aceasta afecteaza trei din fiecare 1.000 de persoane cu vârsta de 50 ani și peste. Cu o populație în curs de îmbătrânire, în Singapore, cazuri de boli neurodegenerative sunt în creștere.
Rezultatele acestei cercetări revoluționar, au fost publicate recent in jurnalul on-line al Academiei Nationale de Stiinte din Statele Unite ale Americii (PNAS).
Proiectul de cercetare multi-anual a fost un parteneriat între profesor Kwang-Soo Kim din McLean Hospital si Harvard Medical School din Statele Unite si profesor asociat Yoon Ho Sup la Scoala de Stiinte Biologice NTU.

Echipa de oameni de stiinta internationale au descoperit că prin activarea Nurr1, o clasa de proteine ​​gasite in creier, se protejeaza capacitatea creierul de a genera neuronilor dopaminergici.

Dopamina, o substanță cunoscută din creier ca fiind generatoare de sentimente placute, este un neurotransmitator important care afectează de controlul al motor și mișcarea mușchilor din corp.

Boala Parkinson perturba productia de neuronilor dopaminergici și progresiv duce la pierderea de control motoriu.

In testele de laborator, oamenii de stiinta au descoperit ca prin activarea Nurr1, la șobolanii care au avut boala Parkinson, a fost îmbunătățit comportamentul lor și nu au prezentat simptomele

Yoon a declarat ca echipa a monitorizat aproximativ 1000 de medicamente deja aprobate FDA, înainte de a găsi două medicamente anti-malarie care au avut efectele mult așteptate: Chloroquine și Amodiaquine.

“Descoperirea noastră aduce speranță pentru milioane de oameni care suferă de boala Parkinson, în special prin faptul că medicamentele pe care le-am gasit  au fost deja utilizate pentru tratarea malariei de zeci de ani”, a declarat Conf Prof Yoon, un expert în descoperirea și conceperea de noi medicamente

“Cercetarile noastre arata de asemenea ca medicamentele existente pot fi recalificate pentru a trata alte boli și odată găsite mai multe medicamente potențiale, le putem restructura pentru a fi mai eficiente în combaterea bolilor specifice odată cu reducerea efectelor secundare.”

Profesorul Kwang-Soo Kim, un expert important in boala Parkinson, a declarat că standardul de aur actual de tratament este de a reface nivelurile de dopamina la pacienti prin medicamente sau prin utilizarea unei metode chirurgicale pentru a face stimulare cerebrala profunda, folosind curenți electrici.

“Cu toate acestea, aceste tratamente farmacologice si chirurgicale se adresează simptomelor pacientului, cum ar fi pentru a îmbunătăți funcțiile de mobilitate în stadiile incipiente ale bolii, dar tratamentele nu pot încetini sau opri procesul de boala”, explica Prof Kim.

“Bazându-se pe diferite linii de dovezi științifice, Nurr1 este cunoscut a fi o țintă potențială a medicamentelor pentru a trata maladia Parkinson. În ciuda eforturilor mari de la companiile farmaceutice si mediul academic, nimeni nu a reușit să găsească o moleculă care poate lega direct la ea și activa, cu excepția pentru noi. ”

Atât Chloroquine și Amodiaquine sunt deja aprobate de Food and Drug Administration din SUA și sunt utilizate pentru trtare uninfectii malarie tratarea. Clorochină a fost folosit la sfârșitul anilor 1940 la începutul anilor 1950, până la parazitul malariei a crescut rezistenta in timp Amodiaquine este încă folosită în Africa de azi.

Oamenii de stiinta sunt acum căutați în studierea mai multe medicamente care pot opri și inversa debutul bolii Parkinson.

De asemenea, au scopul de a proiecta medicamente mai bune pentru boala prin modificarea chloroquine si Amodiaquine. Echipa spera sa efectueze studii clinice cu aceste medicamente modificate.

Articolul original se găsește aici