Monthly Archives: august 2014

Asociația STOP PARKINSON PRIN VOINTA ȘI CREDINȚĂ

Joi 28 august, ora 10 2014,se vor deschide “portile” Asociației “STOP PARKINSON_PRIN VOINTA SI CREDINTA” in municipiul Constanta , str. Teleajen nr. 3.

Scopul Asociatiei este de a imbunatati viata persoanelor bolnave de parkinson precum si a familiilor acestora, oferindu-le ingrijire specializata,servicii de recuperare terapeutica,consiliere si suport psihologic,integrare sociala precum si acordarea de consultanta si consiliere familiilor care au in componenta una sau mai multe persoane cu probleme de sanatate. La  eveniment sunt invitati sa participe personalitati din domeniul medical,socio-politic si administrativ si mass-media din localitate si din tara precum si persoane bolnave de parkinson. Asteptam din partea participantilor la eveniment sugestii pentru completarea paletei  de activitati ale Asociatiei.

Găleata cu apă rece

Raican Dan presedintele Asociatiei Antiparkinson doreste sa continue provocarea  numita “Galeata cu apa rece”, in care diferite personalitati sunt udate cu apa rece ca gheata ca parte a unei campanii caritabile pentru bolnavii cronici afectati de diverse maladii cum este si cea de Parkinson.
In acest sens in data de 26 august orele 12 dl. Raican Dan va fi udat cu traditiona galeata cu apa rece ca ghiata la Statuia lui Decebal din Centrul Devei.
Prin  acest gest se doreste atentionarea societatii civile in existenta unor maladii care sunt nevindecabile cum este si Boala Parkinson, advertismentul dorind sa fie tras ca urmare a sinuciderii actorului Robin Williams (depistat cu boala parkinson)
„Invit prin gestul meu ca bolnav de parkinson de 12 ani sa reamintesc clasei politice de existenta in continuare a stelutelor la eliberarea medicamentelor (respectiv impunerea ca eliberarea unor medicamente sa fie facuta de o comisie din cadrul Caselor de Asigurari de Sanatate) ce se poate rezolva doar printr-o hotarire de govern.
Totodata nominalizez pentru continuarea „ Galetii cu apa rece”  pe prezidentiabilul Victor Ponta, producatorul TV Catalin Mereuta si  Dan Terteci initiatorul campaniei Premianti fara premii.”