Monthly Archives: iunie 2013

Abordarea integrată a bolii Parkinson în echipa medic-pacient-farmacist

Asociația de luptă împotriva bolii Parkinson și Houston NPA sunt onorate să vă invite  la  conferința  regională  „Abordarea  integrată  a  bolii  Parkinson  în  echipa  medic-pacient-farmacist”.  Evenimentul  va  fi  găzduit  de  amfiteatrul  Institutului  de  Medicină Legală din Iași, în perioada 4-5 iulie 2013. Conferința interdisciplinară creditată EMC și EFC   se   adresează   pacienților   și   însoțitorilor   acestora,   medicilor   cu   specialitatea neurologie,  medicina  de  familie,  recuperare  medicală,  nutriție,  kinetoterapie,  psihologie, urologie, geriatrie, farmaciștilor, asistenților medicali și de farmacie.
Coordonatorul științific al manifestării este Prof. Dr. Cristian Dinu Popescu, șeful
Secției de Neurologie a Spitalului Clinic de Recuperare din Iași. Printre lectorii care au
confirmat  deja  participarea  la  eveniment  se  află:  conf.  dr.  Aurora  Constantinescu,  șef lucrări  dr.  Raluca  Maria  Popescu,  șef  lucrări  dr.  Diana  Hodorog,  dr.  Doru  Baltag,  asist. univ.  dr.  Bogdan  Ignat,  psiholog  Luminița  Măriuță,  psiholog  Irina  Păvăluc,  ktp.  Elena Nechifor,  Ktp.  Radu  Anania,  ktp.  Ionuț  Dimitriu,  Dan  Răican-președintele  Asociației  de Luptă împotriva bolii Parkinson.
Printre  temele  care  vor  fi  abordate  în  cadrul  conferinței  se  află:  Principii  de
recuperare  neurologică ale pacientului  cu  boala  Parkinson,  Diagnosticul  bolii Parkinson,
Kinetoterapia în boala Parkinson, Nutriția în boala Parkinson,  Reeducarea limbajului și a
funcțiilor  cognitive  la  pacientul  cu  boala  Parkinson,  Depresia  și  anxietatea  în  boala Parkinson,  Managementul  durerii  la  pacientul  cu  boala  Parkinson,  Efecte  adverse  ale medicamentelor  antiparkinsoniene,  Stimularea  cerebrală  profundă,  Îmbătrânirea  activă la pacientul cu boala Parkinson.
Prezentările vor fi scurte, dinamice și cu un pronunțat caracter interactiv. Programul
științific al evenimentului va fi structurat pe parcursul celor două zile ale evenimentului,
astfel: joi, 4 iulie, între orele 14.00 și 19.00 și vineri, 5 iulie, între orele 15.00 și 18.00.
Formular înscriere