NOUTATI IN EVOLUTIA SI TRATAMENTUL BOLII PARKINSON

De ce ne imbolnavim de Parkinson?

Fața nevazuta a bolii

Depistarea bolii Parkinson printr-o simpla analiza de sange

Studiul ADAGIO-AZILECT

Coenzima Q10

Aparatul inteligent de stimulare (DBS)

Tratamentul cu celule STEM

Ozonoterapia

Glutation

Bacterie comuna legata de boala Parkinson

Gene care accelereaza evolutia bolii Parkinson

Vaccin impotriva bolii Parkinson

O ipoteza extraordinara

Al doilea creier

Vitamina D

Noi medicamente care promit scăderea halucinaţiilor la bolnavii cu Boala Parkinson

Alpha-Synuclein

Un nou medicament IPX066

Terapie genetica promitatoare

Material pus la dispozitie de ABBOTT:

Continuous dopaminergic stimulation (CDS)

Cinematograful Arta a găzduit vineri, 1 august, inaugurarea oficială a Clubului Pacienţilor cu boala Parkinson din România, Club fondat de către cardiologul Dan Mircea Fărcaş, el însuşi pacient atins de această maladie. La inaugurare au fost prezenţi, alături de pacienţi şi familiile acestora, şi o parte dintre medicii care activează în tratamentul bolnavilor de Parkinson.

Calendarul activităţilor noului Club este ambiţios, pe măsura firii de luptător a fondatorului acestuia. “Prin paşi mărunţi deocamdată, dar vom ajunge departe”, afirmă medicul Fărcaş. “Aşteptăm să se înscrie toţi bolnavii de Parkinson, să ne cunoaştem şi să ne susţinem. Pe măsură ce vom fi tot mai mulţi, vom începe acţiunile mai mari”.

“Scopul care mă însufleţeşte este ca, în câţiva ani, să reuşim înfiinţarea, aici la Târgu Mureş, al unui Centru pilot de cercetare şi tratament al bolii Parkinson”, spune medicul, care intenţionează să acceseze fonduri europene pentru îndeplinirea acestui scop.

zi-de-zi.ro