Glutation

Glutationa este un puternic anti-oxidant, care este capabil de a penetra sistemul nervos central (creierul). Conform cercetarilor privind modificarile in nivelul de glutation Dr. David Perlmutter, se pare ca exista o diferența atat clinica cat și neuropatologica la pacienții tratați cu PD glutation IV fața de grupurile de control.

Dr. Perlmutter a masurat atat nivelul de glutation cat și nivelurile de glutation oxidat in primul rand in substanța neagra (parte a creierului cea mai afectata in boala Parkinson) la pacienții cu Parkinson și in grupurile de control.

Nivelul de glutation a fost redus cu aproximativ 40% și glutation oxidat a fost crescut cu aproximativ 29% la pacienții cu BP. Dupa cum subliniaza el, acest glutation modificat/raportul glutation oxidat in substanța neagra sugereaza ca stresul oxidativ poate fi o componenta in patogeneza de celule moarte nigral in BP.

Glutationa poate ajuta in urmatoarele moduri:

Glutationa este unul dintre cele mai importante elemente ale sistemului de detoxifiere al ficatului, iar terapia cu glutationa este una dintre cele mai eficiente tehnici de intarire a ficatului și creierului.