Asociaţia de Lupta Impotriva Bolii Parkinson

Bd. Dacia, Bloc 29, sc.A, et.1, ap.7, cod 330106, Deva, Hunedoara

presedinde: Dan RAICAN

dan_raican a) yahoo.com

Anunţ plasture transdermic cu rotigotină

De ce sa devin membru al Asociatiei

Ce avantaje am dacă mă înscriu în Asociaţie ca membru cotizant? Merită sau nu?
Pentru un răspuns cât mai complet am apelat la Domnul Dan RAICAN, preşedintele şi fondatorul asociaţiei.

În primul rând, această asociaţie este singura  organizaţie de pacienţi independentă, nonprofit, apolitică, ce reprezintă si apară interesele  celor 72.000 de bolnavi  de Parkinson din Romania, avind in prezent 950 de membri, functionând din data de 06.07.2006. Este una dintre cele mai active asociaţii de pacienţi din România, fiind în acelaşi timp afiliată la asociaţii şi organisme similare internaţionale, cu o participare activă. Această activitate susţinută a fost recunoscută prin numeroase premii şi diplome:

Desigur că aceste diplome nu va fac mai sănătoşi pe Dumneavoastră, bolnavii de Parkinson. Dar în România de astăzi este necesară o Asociaţie puternică şi activă pentru a sensibiliza clasa politică şi chiar Guvernul, pentru a face auzit şi cunoscut glasul pacienţilor la discutarea diferiteor legi şi normative. Cu cât Asociaţia are mai mulţi membri, cu atât este luată mai în serios, este ascultată mai mult şi glasul ei este mai puternic. Iar la asta ar trebui să contribuim cât mai mulţi, membri cotizanţi sau necotizanţi. Trebuie să spunem cu glas tare că Boala Parkinson nu este o ruşine, este o boala de care nu sunt vinovaţi bolnavii iar aceştia nu trebuie să fie marginalizaţi.

Până în prezent Asociaţia a realizat:

Aceste activitati depind insa in cea mai mare masura de sponsorii Asociatiei, societati comerciale care au inteles nevoile noastre si nu in ultimul rand au avut incredere sa sposorizeze actiunile Asociatiei. Prin aceste sponsorizari Asociatia de Lupta Impotriva Bolii Parkinson nu are pretentia sa finanteze programe de cercetare ca in alte tari dar isi propune se fie cat mai aproape de pacienti, sa duca o campanie de informare si sensibilizare referitor la Boala Parkinson.

Asociatia este acreditata sa colecteze şi manipuleze date,  furnizind servicii sociale  cu caracter primar, derulând proiecte  cu finantare locala sau europeană.

Avantaje de a fi membru cotizant:
Pina in prezent Asociatia a cistigat drepturile sociale a mai mult de 250 de pacienti, 80 in instantele de judecata restul prin interventii directe la comisiile de evaluare a gradului de handicap.
Dispunem de un corp de juristi si avocati  care sa va reprezinte gratuit.
Asociatia  vă trimite cărti care vă vor învăţa să vă uşurati suferinţa cum să luptaţi cu BP.
Participare gratuită la conferinţele interne organizate de Asociaţie.

Pentru a putea fi cât mai aproape de Dumneavoastră, pacienţii cu Boala Parkinson, Asociaţia intenţionează să deschidă filiale în cât mai multe zone ale ţării. Pentru pentru inscrieri ca membri cotizanţi sau necotizanţi precum si pentru propuneri de activităţi sau de îmbunătăţiri, vă aşteptăm pe forum, cu comentarii la acest blog sau direct la preşedintele Asociaţiei, Dl. Dan Răican tel. 0745 231 153, email: dan_raican a) yahoo.com.

In fiecare sambata,

intre orele 21-22